Stigende interesse for luftballonture i Kappadokien

I disse dage besøger flere turister Kappadokien og flere drømmer om en luftballontur over det smukke område.

Kappadokiens historie går flere millioner år tilbage til vulkanudbruddene i Erciyes-, Melendiz og Hasanbjergene, der grundlagde landskabet. Landskabet er altså skabt af vulkanufbrud og efterfølgende erosion, der har formet den vulkanske aflejring tuf til de mærkværdigste formationer og i fantastiske farver. Flere steder i området har fortidens beboere udnyttet de bløde sten til at kunne hugge huse, kirker mm. ud af.

At flyve henover Kappadokien i luftballon er med til at fuldende oplevelsen i området. Kappadokien har over de seneste år oplevet en stigning af besøgende, i takt med at flere får øjnene op for det naturskønne område.

turkey 3649133 1920 1024x683 - Stigende interesse for luftballonture i Kappadokien

Luftballonture i Kappadokien

I takt med at flere besøger Kappadokien, er der også flere der ønsker at komme op at svæve i en luftballon. Bare i 2018 steg antallet af turister der fløj med luftballon med 63 % sammenlignet med 2017, ifølge data fra Generaldirektoratet for civil luftfart (Directorate General of Civil Aviation.).

I alt 537.500 turister oplevede Kappadokien fra en luftballon i 2018, hvilket øgede landets turismeindtægter med næsten 70 millioner euro (80 millioner dollars). Priserne på luftballonture i Kappadokien er der også steget en del de senere år, pga. den stigende efterspørgsel.

“2018 var et fremragende år med hensyn til turisme og luftballonsture i Cappadocia. Næsten 90 procent af de besøgende ønskede at flyve luftballon, “fortæller Mustafa Durmaz, fra Cappadocia Tourism Development Cooperation.

“Det giver et stort bidrag til økonomien, og det giver også beskæftigelsesmuligheder i regionen,” tilføjede han.

Der findes flere luftballonbureauer i Kappadokien og typisk er der 100 eller flere luftballoner i luften ad gangen, som er ved solopgang.

De første ballonture i Kappadokien, fandt sted i 1989, med 2 varmluftsballoner som Robinson Logde hotel havde importeret. Formålet med luftballonerne var på det tidspunkt mere ment som et salgsfremstød. Men det skulle vise sig at luftballonerne åbnede for et helt nyt marked i Kappadokien og idag 30 år efter er nu mere end 200 registrerede balloner i Kappadokien.

Læs også: Luftballontur i Kappadokien
Kilde: Hürriyet Daily News