Tzatziki med yoghurt, agurk og hvidløg er en klassiker. Prøv at lave en anderledes tzatziki med denne gulerodstzatziki opskrift.
Tzatziki med gulerødder er nem at lave og kræver få ingredienser.
Tyrkiske mezer (også kendt som tyrkiske forretter) er et stort hit hos både lokale og turister i Tyrkiet. Denne meze, på tyrkisk kendt som Yoğurtlu Havuç meze kan både bruges som en del af et tyrkisk mezebord eller som tilbehør til en hovedret.
Når du laver denne meze, kan du selv vælge om du ønsker at svitse grøntsagerne på panden eller om de skal være rå. Bliver de ikke svitses, vil du få en lidt mere tzatziki med lidt mere knas.
Gulerods tzatziki / Yoğurtlu Havuç Mezesi opskrift
2 store gulerødder
1-2 hvidløg
2-3 dl naturel yoghurt
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
Start med at rive gulerødderne og hvidløg og steg det ved svag varme i lidt olivenolie.
Når det er ved at blive mørt sættes det til afkøling.
Når det er kølet af, blander du det med yoghurt til det får en passende konsistens og til sidst smages det til med salt.
SE OGSÅ: Tyrkiske osteruller i ovn
Dele af dette materiale til tyrkisk kaffe opskrift er udarbejdet i fællesskab med www.danskityrkiet.dk, www.alanyadk.dk og www.Tyrkiskeopskrifter.dk. www.kappadokien.dk er en del af www.danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst