Tyrkisk börek med fetaost og persille opskrift (på tyrkisk Peynirli Tepsi Börek) Börek er rigtig tyrkisk og virkelig lækkert at spise.
Et stykke lunt tyrkisk börek serveret med tyrkisk te, smager himmelsk. Har du endnu ikke smagt det, så prøv det næste gang du besøger en tyrkisk bager. Eller du kan med denne opskrift prøve at lave börek derhjemme selv. Det er forholdsvist simpelt, kræver ikke så mange ingredienser.
Peynirli Tepsi Börek – tyrkisk börek med fetaost og persille
(6-8 personer, 75 minutter)
Ingredienser
8-10 bløde yufkabrød
500 gram fetaost
1 bundt bredbladet persille
750 ml mælk
3 æg
1 tsk salt
Olie til pensling
Smør til pensling
Fremgangsmåde
Start med at lave fyldet. Fetaost og groft hakket persille blandes grundigt i en skål, så osten smuldrer.
Pisk æg, salt og mælk sammen i en anden skål. Mælkeblandingen tilfører yufkabrødene fugtighed, så de ikke tørrer ud, ved bagning i ovnen.
En börek lægges sammen som en lagkage. I bunden lægges yufkabrød, efterfulgt af mælkeblandingen og dernæst fyldet af fetaost og persille. Disse tre lag gentages 6 gange og der afsluttes med mælkeblandingen.
Pensl en bradepande med olie og læg det det første yufkabrød på. Hæld ca. 1 dl mælkeblanding over yufkabrødet og fordel ost og persille ligeligt.
OBS! Bemærk at fyldet ikke dækker hele yufkabrødet. Fordelingen af lidt ost og persille imellem hvert lag yufka, giver en luftig börek. Ønskes en mere kompakt börek, lægges kun 1-2 lag med ost og persille, men stadig mælkeblanding imellem hvert lag.
Gentag processen med yufkabrød, mælkeblanding samt ost og persille, til hele osteblandingen er brugt.
Afslut med et yufkabrød og pensl med den sidste mælkeblanding.
Bag börek i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter. Tag böreken ud, pensl overfladen med smør og bag den i yderligere 20 minutter.
Server börek lun.
Fakta
Der findes mange forskellige varianter af börek f.eks. sigara börek, su börek og gül börek. Generelt er börek en meget populær spise i hele Mellemøsten..
Börek kan laves med mange varianter af fyld f.eks. fetaost og persille, kartoffel og chili, spinat og løg samt hakket oksekød.
Yufkabrød kan købes hos de fleste arabiske grønthandlere, men du kan også med fordel bruge filodej. Filodej kan fås i det fleste supermarkeder, en pakke indeholder typisk 6-8 “pandekager”.
Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. www.Kappadokie.dk er en del af www.danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.