Ballontur i Kappadokien

Der er dem der siger at man ikke har oplevet Kappadokien ordentligt, hvis man ikke været på ballontur i Kappadokien – og der er noget om snakken!

En ballontur i Kappadokien er en uforglemmelig oplevelse.

Der er noget helt magisk ved både det at flyve med luftballon, men også det at stå på jorden og iagttage luftballoner. Der er et eller andet drømmende over det, når en luftballon viser sig på himlen og roligt bevæger sig afsted over landskabet. Oplevelsen af at flyve i en luftballon er da også helt magisk og er noget som bør prøves minimum en gang i livet.

Mange steder i verden kan man flyve i luftballon, men Kappadokien er et af verdens bedste steder at flyve i luftballon. Den ældste operatør, som har erfarne ballonskippere med stort kendskab til områdets kultur og historie, er Kapadokya Balloons i Göreme.

Hvordan startede det?

De første ballonture i Kappadokien, fandt sted i 1989, med 2 varmluftsballoner som Robinson Loghe hotel havde importeret. Formålet med luftballonerne var på det tidspunkt mere ment som et salgsfremstød. Men det skulle vise sig at luftballonerne åbnede for et helt nyt marked i Kappadokien og idag 30 år efter er nu mere end 200 registrerede balloner i Kappadokien.

Ballontur i Kappadokien

Skærmbillede 2019 01 15 kl. 01.03.11 1024x742 - Ballontur i Kappadokien

Ballonturene i Kappadokien starter før solen står, du skal derfor forberede dig på at skulle op tidligt. Mens solens stråler stille og roligt stiger op, gør de mange luftballoner i Kappadokien det samme. Strålerne fra solen farver det smukke landskab, som skaber rammen for at få taget en masse smukke billeder og videoer eller bare blive helt opslugt af de fantastiske opgivelser.

Skærmbillede 2019 01 15 kl. 01.04.09 1024x678 - Ballontur i Kappadokien

Når man er i luften er det tydeligt at fantasien også har fået frit løb blandt ballon-operatørerne, når det gælder om at designer balloner med farver og figurer. Roen er ubeskrivelig, bortset fra når ballonskipper. indimellem åbner for gasbrænderen for manøvrere.

Skærmbillede 2019 01 15 kl. 01.06.08 1024x652 - Ballontur i Kappadokien

Mange af ballonselskaberne tilbyder en let morgenmad inden flyveturen i ballonen og når ballonen igen lander på jorden, fejres det med snack og champagne som alt sammen er inkl. i turen. Typisk landes ballonkurven oven på en traileren, så den er dem at transportere væk. Fejring af flyveturen med champagne er en tradition startet af Montgolfier brødrene i 1783. Imens der drikkes champagne, udleveres der typisk et bevis til de deltagende på dagens ballontur.

En ballontur varer ca. 60 (+/-10) minutter og i ballonkurven er der typisk plads til 20 personer + ballonskipper. At skulle flyve i ballon, afhænger meget af vejr og vind og derfor er der aldrig nogen garanti for at man kan komme op og flyve. Selvom ballonturen er booket flere dage i forvejen, er det typisk først dagen før at man ved med sikkerhed at turen bliver til noget.

Skærmbillede 2019 01 15 kl. 01.04.41 1024x673 - Ballontur i Kappadokien

Kappadokiens ballonture er reguleret af den tyrkiske civile luftfartsmyndighed, der går meget højt op i sikkerheden.

Du kan derfor føle dig helt rolig, når du booker en ballontur. Det er lovpligtigt at alle ballonselskaberne benytter uddannede ballonskippere og at alle forsikringer er i orden. Der er stor kontrol af alle selskaber, for at sikre at alle følger de samme regler.

Er du flere dage i Kappadokien og ønsker du en ballontur i Kappadokien, så kan det kun anbefales at du booker en tur som noget af det første. Skulle uheldet være ude at turen ikke bliver til noget den første dag, så har du altid en ekstra chance dagen efter, eller en af de næste dage.

Book din Ballovflyvning i Kappadokien hjemmefra med GetYourGuide (reklamelinks)

SE OGSÅ: Tyrkisk morgenmad

SE OGSÅ: Oplev et tyrkisk hamam

visbanner - Ballontur i Kappadokien