Hodja fra Pjort filmet i Kappadokien

Vidste du at den danske film “Hodja fra Pjort” (originaltitel: “Karlar Ülkesi”) blev delvis filmet i Kappadokien? Den er god nok.

Hodja fra Pjort er en film fra 1985 af instruktøren Brita Wielopolska, med manuskript af Mogens Kløvedal, efter Ole Lund Kirkegaards børnebog af samme navn fra 1970. Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards børnebog med samme navn.

Filmen blev indspillet i Tyrkiet af hensyn til den rette 1001 Nat-stemning. Kappadokien’s unikke og spektakulære landskaber tjente som en inspirerende kulisse for filmens eventyrlige og fantasifulde verden. De imponerende klippeformationer, huleboliger, farverige dale og forrevne bjerge i Kappadokien skabte en fantastisk baggrund for filmens historie. Det forlyder at filmen løb ind i mange fordyrende vanskeligheder under optagelserne i Tyrkiet. Optagelser blev f.eks. ødelagt under transporten hjem og måtte tages om.

Hodja drømmer om at rejse ud i den store verden. Drømmen går i opfyldelse, da han får et flyvende tæppe af en gammel tæppehandler. En ond og magtbegærlig sultan vil imidlertid have fingre i tæppet. Sammen med pigen Smaragd må Hodja derfor igennem mange farefulde oplevelser, før alt kan ende godt. Filmen kombinerer humor, eventyr og vigtige livslektioner.

SE OGSÅ: Luftballon i Kappadokien