Ülübü piyazi opskrift – nem tyrkisk bønnesalat

Ülübü piyazi er en nem tyrkisk bønnesalat, der både kan bruges som et måltid i sig selv, en del af et mezebord eller som tilbehør til en hovedret.

Nogle gange kræver en lækker velsmagende ret ikke mange ingredienser, som f.eks. denne tyrkiske opskrift på: Ülübü piyazi – nem tyrkisk bønnesalat.

Er du nybegynder i det tyrkiske køkken eller kan du godt lide nemme retter, så er denne opskrift lige sagen for dig. Den kræver nemlig ikke mange ingredienser og smager fantastisk. Opskriften kan både spises som en ret for sig eller serveres som tilbehør til en hovedret.

Black-eyed bønner, også kendt som sortøjede ærter eller bønner, er en type bælgfrugt, der tilhører Phaseolus vulgaris-arten. De er en vigtig del af mange køkkener verden over og er kendt for deres karakteristiske sorte “øjne” på den hvide bønne. Disse bønner er en god kilde til protein, fibre, vitaminer (især folat) og mineraler som jern og kalium. De indeholder også komplekse kulhydrater, hvilket gør dem til en sund energikilde.

Ülübü piyazi opskrift

(2 personer – 10 min)

Ingredienser

250 gram forkogte black eyed bønner

1 theglas olivenolie (1dl)

½ citron

1 håndfuld hakket bredbladet persille

2 løg

1 spsk. Chiliflager

Salt

Fremgangsmåde

Hak løg og persille. Bland løg med chiliflager, lad løgene trække smag og farve fra chiliflagerne.

Bland løgene med de forkogte bønner og hakket persille.

Saften af citron og olie tilsættes salaten, bland det godt sammen og smag til med salt.

Anret salaten på et fad, pynt med chiliflager.

Friskheden fra grøntsagerne og det syrlige fra citron er en god kombination sammen med de sunde bønner.

Serveringsforslag

Bønnesalaten fungerer både som frokostmåltid og forret eller tilbehør til en hovedret.

I denne opskrift er der brugt tørrede black eyed bønner, der er kogt på forhånd. De forkogte bønner, kan man udskifte med bønner på dåse.

Ülübü piyazi opskrift tyrkisk boennesalat 1024x666 - Ülübü piyazi opskrift - nem tyrkisk bønnesalat

Dele af dette materiale til tyrkisk kaffe opskrift er udarbejdet i fællesskab med www.danskityrkiet.dk, www.alanyadk.dk og www.Tyrkiskeopskrifter.dk. www.kappadokien.dk er en del af www.danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst