24. november: Lærernes dag i Tyrkiet

Lærernes dag, eller “Öğretmenler Günü” på tyrkisk, er en årlig fejring i Tyrkiet, hvor lærerne æres og værdsættes for deres vigtige arbejde i uddannelsessektoren. Dagen markeres hvert år den 24. november.

På Lærernes dag i Tyrkiet afholdes der ceremonier og begivenheder over hele landet, hvor elever og samfund ærer deres lærere. Studerende kan give gaver og kort til deres lærere som en gestus af taknemmelighed. Skoler og uddannelsesinstitutioner kan arrangere særlige programmer og aktiviteter for at hylde lærerne.

Historisk set blev denne dag valgt til at ære Mustafa Kemal Atatürk, grundlæggeren af den moderne tyrkiske republik, som også var en stor fortaler for uddannelse og lærernes rolle i at forme fremtiden for Tyrkiet. D. 24. november er det lærernes dag, der bliver fejret. Dagen tjener som en mulighed for at reflektere over betydningen af lærernes arbejde og deres indflydelse på samfundet og uddannelsessystemet i Tyrkiet.

Det er normalt at mange elever giver deres lærere en gave i form af chokolade eller blomster.

Lærernes dag er ikke en helligdag. Men befinder du dig i Tyrkiet på denne dag, vil du opleve fest og glæde ved flere skoler. Det er også meget normalt at en del lærere tager ud og spiser sammen om aftenen for at fejre dagen.