Tarhana suppe. Tarhana corbasi er en tørret fødevareingrediens, baseret på en blanding af korn og yoghurt eller gæret mælk, den bruges meget i køkkenerne i Sydøst-Europa og Mellemøsten. Tør tarhana har en struktur af grove, ujævne krummer, og den laves normalt til en tyk suppe med vand, eller mælk.
Tarhana suppe er en traditionel tyrkisk suppe lavet med tarhana – en næringsrig blanding af fermenteret mælk, yoghurt og forskellige korn som hvede eller byg. Denne suppe er også en af Tyrkiets nationalretter.
Tarhana kan også tilsættes krydderier som peber eller mynte, som derefter tørres for at danne små klumper eller flager, der kan opbevares. For at lave tarhana suppe bruges denne tørrede blanding som base. Suppen indeholder mange vitaminer og mineraler. Yoghurt er den vigtigste ingrediens i dens indhold.
Der kan være forskel på indholdet fra husmor til husmor, men der anvendes generelt mel, yoghurt, løg, grøn og rød peber, tomat og krydderier. Det er mad, der produceres om sommeren og konsumeres om vinteren. Alt til suppen produceres under helt naturlige forhold.
Tarhana suppe opskrift
Ingredienser
3 spsk hjemmelavet tarhana
1 spsk tørret mynte
2 spsk olie
1 spsk tomatpure
6 glas vand
Chilipulver
Salt/peber
Fremgangsmåde
Start med at komme olie i gryde sammen med mynte og tomatpure og rør det godt sammen. Hvis du ønsker, kan du også tilføje smør.
Tilsæt langsomt vand under konstant omrøring og tilsæt så tarhana pulver og rør det hele godt samme med et piskeris for at undgå klumper. Lad suppen koge op, imens der røres rundt.
Når det koger, så skru ned for varmen og lad suppen trække 5-10 minutter. Smag til med salt, peber og chilipulver.
Tarhana suppen serveres ofte varm og server den sammen med tyrkisk brød. Suppen har en unik smag og tekstur takket være tarhanas fermenterede og tørrede karakter.