Fredagsmarked i Avanos – Kappadokien

At tage på marked i Tyrkiet er en oplevelse i sig selv. Snyd ikke dig selv for et besøg på det ugentlige fredagsmarked i Avanos.

At tage på fredagsmarked i Avanos, er en oplevelse for alle sanserne.

I Tyrkiet er markeder kendt som “pazarlar/bazarlar,” og de spiller en vigtig rolle i det tyrkiske samfund og økonomi. Hver by og mange mindre byer har deres egne ugentlige markedsdage, hvor folk samles for at købe alt fra friske råvarer til tøj, smykker og hjemmelavede produkter. Markederne er en skattekiste af farver, dufte og kultur, og de er et fantastisk sted at opleve den lokale livsstil. De ugentlige markeder finder normalt sted én gang om ugen i hver bydel eller landsby. På disse markeder kan du finde friske frugter, grøntsager, krydderier, tøj, tasker, smykker, husstandsartikler, elektronik og meget mere. De er også et godt sted at prøve lokale delikatesser og snacks.

Markederne starter normalt tidligt om morgenen og varer indtil middagstid, tidlig eftermiddag, eller solnedgang, afhængigt af stedet, årstiden og vejret.

Da der er stor forskel på hvad der produceres rundt om i Tyrkiet, kan der også være stor forskal på hvad man finder på de ugentlige markeder. Størrelsen på markedet og årstiden har også noget at sige. Men man finder som altid klassisk frugt og grønt som agurker, tomater, krydderurter, salat, æbler, kartofler løg mm. Derudover plejer det altid at være muligt at købe frisklavet mælkeprodukter, krydderier, oliven, honning, tørret frugter og nødder mm.

markedsdage kappadokien cappadocia 1024x723 - Fredagsmarked i Avanos - Kappadokien

Fredagsmarkedet i Avanos

Avanos er en by beliggende i Nevsehir-regionen i Tyrkiet og er kendt for sine keramiske kunstværker og sin unikke geografi, herunder Kızılırmak-floden (den røde flod), der løber gennem byen.

Kombiner opholdet i Kappadokien, med et besøg på det ugentlige fredagsmarked i Avanos. Hver fredag ​​i Avanos er der et stort marked, hvor der sælges alt fra frugt og grønt til tæpper til krydderier til husholdningsartikler. Markedet er lokalt placeret ikke langt fra den røde flod. Gå en tur rundt, smag, nyd, indånd den muntre atmosfære på markedsdagen i Kappadokien – du vil ikke fortryde det. Markedet i Avanos er en livlig og farverig begivenhed. Du vil opleve den travle atmosfære, hvor lokale og turister handler og interagerer. Du kan også finde madboder, hvor du kan prøve traditionelle tyrkiske retter og snacks. Fredagsmarkedet er en vigtig begivenhed for lokalsamfundet og tiltrækker også turister, der besøger Kappadokien området.

Læs også: Pekmezproduktion i landsbyen