Bulgur pilavi er en meget populær og almindelig ret i tyrkisk køkken og serveres ofte som en sidedisk til forskellige hovedretter som kød, grøntsager eller fisk. Men kan også serveres som en ret i sig selv.
Bulgur pilavi opskrift er en tyrkisk opskrift på rød bulgur der er nem at gå til. Retten er særligt populær i Anatolien området i Tyrkiet.
Bulgur Pilavi opskrift
(til 4 personer)
Ingredienser
200 gram bulgur
1 løg
3 spsk smør
2 spsk tomatpure
5 dl vand
1 bouillonterning
Chiliflager
Salt.
Fremgangsmåde
Start med at skylle bulguren i en si, for at fjerne eventuelle affaldsstoffer. Hak løget fint og svits de hakkede løg i en gryde med smør, til løgene er bløde og gyldne.
Tilsæt tomatpure og lad den trække lidt. Ved at lade den trække, afgiver tomatpuréen smag, idet den svitses af i bunden af gryden.
Tilføj bulgur og rør det godt sammen. Opløs bouillonterningen i vand og hæld det over bulguren. Rør rundt til det begynder at koge og skru herefter ned for blusset. Læg låg på gryden og lad det småsimre i ca. 15 min inden der røres rundt. Kontrollér om bulguren er færdig ved at mærke om de er møre. Tilsæt evt. lidt varmt vand hvis bulguren stadig er hård og vandet er fordampet.
Tilsæt salt og chiliflager efter smag.
Serveringsforslag
Bulgur pilavi er en god erstatning i stedet for tyrkiske ris. Bulguren serveres ofte sammen med tyrkiske frikadeller, kylling og fisk. Bulgur kan også spises som en vegetarret, hvor bulguren serveres sammen med salat og evt. haydarı.
Fakta
Bulgur er knækket hvedekerner, der er kogte og tørrede. I Tyrkiet dyrkes hvede primært på den Anatolske højslette, som også er kendt som Tyrkiets brødkurv.
Dele af dette materiale til tyrkisk kaffe opskrift er udarbejdet i fællesskab med www.danskityrkiet.dk, www.alanyadk.dk og www.Tyrkiskeopskrifter.dk. www.kappadokien.dk er en del af www.danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst