Shopping i Kappadokien

Skal du til Kappadokien og på tænker du at shoppe i byen, så læs med her. Jeg har samlet en lille guide dig, til shopping i Kappadokien og hvad der med fordel kan købes her.

Kappadokien området er nok ikke lige det man først og fremmest forbinder med shopping, tværtimod er det smuk natur, oplevelser for livet og god mad. Men der findes faktisk god mulighed for at shoppe i Kappadokien området og flere ting kan købes med fordel.

Dette kan du med fordel shoppe i Kappadokien:

Hvad kan du med fordel købe i Kappadokien? En charterguide vil fortælle dig de klassiske 3 produktgrupper: guld, læder og håndlavede tæpper. Guld og læder kan i mange tilfælde bedre betale sig at købe andre steder i Tyrkiet, mens de håndlavede tæpper helt sikkert er en god investering.

Souvenirs – elsker du små butikker med lokale souvenirs, lokale produkter, bøger om området mm., kan det med fordel købes og du behøver ikke at skulle bevæge dig særlig meget for at se de mange souvenirbutikker, som både findes i byerne og rundt omkring ved de mange udsigtspunkter ved dale mm.

Tøj – Tyrkiet er storproducent af tekstiler og meget af det tøj vi køber hjemme, er produceret i Tyrkiet. BEMÆRK; ønsker du at shoppe tøj på ferien i Kappadokien, kan det anbefales at du søger mod Nevsehir by, hvor der findes 2 shoppingcentre hhv. Nissara og Forum Kapadokya. Men også byens centrum giver god mulighed for at shopping af tøj.

Keramik – Kappadokien er kendt for sin keramik, som også har været en af af hovedbeskæftigelserne i Avanos i mange år. De mange ting i keramik laves af rødt ler fra hhv. Avanos floden og hvidt ler fra bjerge tæt ved Avanos. Keramikfremstillingen i Avanos har fundet sted i flere tusinde år. Før i tiden hed det sig at mændene i Avanos ikke kunne blive gift, hvis de ikke kunne lave keramik. Snyd ikke dig selv for et besøg på et keramikværksted, som med glæde fortæller historien om fremstillingen af keramik og viser et indblik i produktionen.

Håndvævede tæpper – tæppeproduktionen har ligesom keramikproduktionen fundet sted i Kappadokien i flere tusinde år. Og mens keramikken var/er mændenes erhverv, er tæppevævningen typisk blevet udført af kvinder. Tyrkiet har en lang og rig tradition for fremstilling af tæpper og er hjemsted for nogle af de smukkeste håndknyttede og håndvævede tæpper i verden.

Tyrkisk vin – Tyrkiet er nok ikke lige det land man forbinder allermest med vindyrkning, men faktisk har landet en lang tradition med at dyrke vin. I Kappadokien dyrkes der mange druer, hvor af en del af dem bruges til vinproduktion. Der produceres både rød-, hvid- og rosévin som med fordel kan købes hjem.

Dette bør du undgå at tage med hjem i kufferten:

Lægeordineret medicin– mange ved at langt de fleste stærke medikamenter kan købes på byens apoteker, uden recept. Der kan være mange penge at spare på astma medicin, lykkepiller og stærk smertestillende, MEN dit helbred er vigtigere end en besparelse og din læge kan få sværere ved at bedømme dit helbred, hvis du tager en anden medicin end udskrevet. Og så er der en del medicin der er ulovligt at indføre i Danmark, fordi det ikke opfylder de strenge danske krav. Vær derfor opmærksom på hvad du køber.