Når du besøger Kappadokien, så snyd ikke dig selv for lækre ristede græskarkerner fra Nevsehir, på tyrkisk kaldet Nevşehir Kabak Çekirdeği.
Græskar er en populær spise i Tyrkiet og der kan laves mange gode retter af et græskar f.eks. græskarsuppe, sødet græskar mm. Græskar er billigt og derfor også en god og sund erstatning for kød i efterår- og vinterperioden.
I Kappadokien dyrkes der også mange græskar, men det er en speciel variant og bliver dyrket i efteråret. Når man først lige kigger på de mange græskar der ligger på markerne, kan det godt lide meloner, men det er græskar.
Græskarerne bliver primært dyrket pga. kernerne. Se billeder af processen på Fibhaber.
Dette billede er lånt af Kapadokya.cc
Man kan sagtens få disse kerner i store dele af Tyrkiet, hvor de ikke er ristet. Men i Kappadokien rister man dem, hvilket giver en hel unik smag og de er selvfølgelig bedst når de er helt lune.
På enkelte restauranter rundt om i Kappadokien området, kan man også være heldig at finde de ristede græskarkerner blandt mezerne (tyrkisk forret). Her bliver de dog serveret lidt anderledes, nemlig knuste, sammen med de knuste græskarkerner bliver der serveret brød og olien. Kombinationen af det nybagte brød dyppet først i olivenolie og senere i græskarkerne er himmelsk. Dette serveres blandt andet på Nostalji restaurant i Göreme.