Planlæg ferien: Tyrkiske helligdage 2020

Når du skal planlægge den kommende ferie til Kappadokien, bør du have styr på hvornår de tyrkiske helligdage 2020 er.

Det er altid godt at vide hvornår der er helligdage på den destination du har valgt. Kappadokien er et populært område for turister fra hele verden, men også et populært ferieområde for tyrkerne, og her søger mange til så snart der er lidt fridage at gøre godt med.

Læs også: Ny turist-skat i Tyrkieth

Tyrkiske helligdage i 2020

Der er både religiøse højtider, nationaldage og tyrkiske mærkedage, som alle er gode at kende til. I denne artikel fortælles der om officielle helligdag, vær opmærksom på at der findes flere mærkedage i Tyrkiet som også fejres i større eller mindre grad. I forhold til tyrkiske helligdage, så vær opmærksom på at der skelnes mellem faste helligdage og religiøse helligdage.

Faste tyrkiske helligdage

De faste helligdage ligger på samme dato hvert år, de er oftest forbundet med noget historisk der er fundet sted i tyrkisk historie.

Nytårsdag: 01 januar

Børnenes dag: 23 april

Arbejdernes dag: 01 maj

Atatürks mindedag, ungdoms og sports dag: 19 maj

Demokratiets og folkets dag: 15. juli

Sejrens dag: 30 August

Republikkens dag: 29. Oktober

planlæg ferien tyrkiske helligdage 2020 1024x576 - Planlæg ferien: Tyrkiske helligdage 2020

Religiøse helligdage i Tyrkiet

Disse helligdage skifter dato fra år til år – og er lagt efter den islamiske kalender (også kaldet Hidjra el. Hijri). Det islamiske kalenderår er opdelt i 12 måne- måneder med 29 eller 30 dage. 

Ramadanen (fasten) i 2020 ligger i perioden fra d. 24. april til 23. maj.  At faste i ramadan er en betingelse for at være muslim (der kan selvfølgelig være grunde til man er fritaget). Læs også: Hvad er ramadan?

Ramadanens slutning/Eid eller på tyrkisk Seker Bayram (sukkerfesten): 24., 25. og 26. juni

Seker Bayram fejres når ramadanen er slut, læs mere om ramadanen her.   Det er dage med fokus på familien og hvor børnene bliver forkælet med slik, penge og gaver.

Kurban Bayram (Eid el-Adha på arabisk, offerfesten på dansk): 

31. juli, 1., 2. og 3. august

Op til denne højtid køber de muslimske familier, der har råd til det, et offerdyr, der slagtes den første dag i Kurban bayram. Kødet deles i 3 dele, hvor 1/3 beholdes selv, 1/3 del gives til familie og 1/3 del gives til de fattige.

  • Bemærk – når det er helligdag i Tyrkiet er alle offentlige kontorer, banker og skoler lukket.
  • De fleste restauranter, butikker holder åbent som normalt.
  • Den offentlige transport kan være påvirket hele eller dele af dagene når der er helligdag i Tyrkiet.
  • OBS! Når der er lukket for banker i flere dage, kan det være en fordel at have hævet nok kontanter inden, da bankautomaterne hurtigt bliver tømt.