Oplevelser i Nevsehir by

Man kan ikke sige Kappadokien uden at sige Nevsehir (Nevşehir), Nevsehir er den største by der ligger lige ved Kappadokien området.

Ønsker du at udforske Nevsehir? Så finder du her en oversigt over oplevelser i Nevsehir by.

Du behøver faktisk ikke søge særlig meget rundt, for at konstatere at der ikke er særlig meget at se i Nevsehir.

Ønsker du at få et dybere indblik i Kappadokiens historie og være omgivet af smuk natur, så kan det bedst svare sig at booke et hotel i Göreme, Ürgüp, Avanos mm. Men det betyder ikke at der ikke er noget at se i Nevsehir, men det der er kan typisk overstås på en halv dags tid.

Nevsehir, der tidligere gik under Muşkara, er en by og hovedstadsdistriktet i Nevşehir-provinsen i det centrale Anatolien i Tyrkiet. I byen bor der lidt over 300.000. Navnet Nevsehir fik byen tilbage i 1726. Nevşehir har et middelhavsklima med kølige og snedækkede vintre og varme og tørre somre.

Oversigt over oplevelser i Nevsehir by

kayasehir nevsehir tyrkiet 1024x672 - Oplevelser i Nevsehir by

Kayasehir – Kappadokiens største underjordiske by

Kayasehir befinder sig i Nevsehir by og breder sig over et område på 437.400 m2. Ud fra en af de kirker/religiøse rum, man har fundet i Kayasehir, kan man datere byen tilbage til d. 6. århundrede (den byzantiske periode). I 2020 blev der åbnet for den første del af Kayasehir – der også er bedre kendt som den største underjordiske by i Tyrkiet.

Kayasehir har flere hundrede rum og tuneller der snor sig rundt som en labyrint. Selvom det er langt fra er hele byen der åbnet endnu, er det stadig et ganske interessant område, hvor man kan få et indblik i hvordan livet har taget sin gang.

Kayasehir er en af de mest interessante oplevelser i Nevsehir og vil med tiden helt sikkert trække en masse turister til.

Læs mere om Kayasehir her

Skærmbillede 2019 01 20 kl. 11.27.04 1024x713 - Oplevelser i Nevsehir by

Arkæologisk museum

Tyrkiets historie er lang og spændende. Nogle af de første beviser på den tidligeste beboelse er gennem tiden blevet gjort i Anatolien området, som Kappadokien er en del af. Kappadokien er et fantastisk historisk område, der vidner om hvordan livet igennem tusinder af år af haft sin gang.

Er du interesseret i historie, så ligger der centralt i Nevsehir et arkæologisk museum, som blandt andet gemmer på en masse genstande, der er fundet i området. Museet er i 2 etager og der er gratis entre.

Læs mere om museet her

Skærmbillede 2019 01 20 kl. 11.41.03 1024x700 - Oplevelser i Nevsehir by

Shopping i Nevsehir

Til trods for byens størrelsen, ligger der ikke bare et, men 2 shoppingcentre. Forum Kapadokya har ligget der længst tid og er i 2 etager, shoppingcentret er velbesøgt, da det ligger i forbindelse med et kæmpe supermarked ved navn Kipa.

Det andet shoppingcenter Nissara, ligger i centrum af Nevsehir og er i 6 etager, hvor man blandt andet finder danske Hummel på en af etagerne, tøjet sælges til bedre priser end i Danmark.

Det er også i centrum af Nevsehir at man finder mange lokale butikker, hvor man kan gøre gode køb på blandt tekstil.

Skærmbillede 2019 01 20 kl. 11.28.58 1024x644 - Oplevelser i Nevsehir by

Nevsehir Borgen

Nevsehir borgen ligger på en høj i Nevsehir, hvorfra der er en fantastisk udsigt udover Nevsehir by, bestemt et besøg værd.

Det er tydeligt at fornemme at borgen tidligere har være brugt som en befæstning for byen, da man herfra kunne se om fjenden var på vej i det fjerne. Borgen bliver både kaldt Nevsehir borgen og Kayasehir borgen.

Borgen var i mange år et populært stop på Silkevejen og blev også brugt til at beskytte områdets indbyggere. Ligesom den underjordiske by stammer fra den byzantinske periode, vurderes borgen også at gøre det. Borgen ligger placeret med en 360 graders udsigt udover Nevsehir, hvorfra man kunne holde øje med om der var fjender på vej.

Nevsehir simit tyrkisk brød - Oplevelser i Nevsehir by

Nevsehir simit – tyrkiske brød

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Når du rejser rundt i Tyrkiet, kan du ikke undgå at se gadesælgere og bagere der sælger de runde tyrkiske brød med sesamfrø, på tyrkisk kaldet simit. Der kan være forskel på både smag og størrelse på simit rundt om i Tyrkiet. Og i Nevsehir kan du få en udgave, der kun findes her, nemlig Nevsehir Simit. Nevsehir simit er modsat almindelig simit aflang og uden sesamfrø. Udseendet ligner mere et pølsebrød.

tyrkisk mad oplevelser i kappadokien 1024x768 - Oplevelser i Nevsehir by

Spis lokalt

Tyrkiet er kendt for et af verdens bedste køkkener og selvom det kan være trygt at søge mod noget af det man kender, så prøv at gå efter noget lokalt. I Nevsehir finder du stort set kun mad fra det tyrkiske køkken. Det er en god oplevelse, som alle bør unde sig selv. Det kan samtidig være med til at holde feriebudgettet på et fornuftigt niveau.

LÆS OGSÅ: Populære underjordiske byer i Kappadokien

LÆS OGSÅ: Nazar – den tyrkiske lykkeamulet