Nyt underjordisk museum i Avanos under udarbejdelse

De seneste år har flere turister fået øjnene op for Kappadokien og nu bliver der mere at opleve med det ny underjordisk museum i Avanos, som er under udarbejdelse.


Udarbejdelsen af Kappadokiens nye Historie- og Kulturmuseum, med beliggenhed i Avanos-området ved Nevsehir, er snart ved ved at nå sin ende. Museet, der bygges under jorden ved udskæring af de vulkaniske tufklipper, skal blandt andet være hjemsted for endemiske planter og fossiler.

Store dele af Kappadokien er dækket af Tufsten/klipper. Tuf er en porøs bjergart der opstår, når vulkansk aske eller støv hærder. Grundet materialets “blødhed”, har Kappadokiens befolkning gennem tiderne udhugget huler, hjem, kirker, underjordiske byer mm.

Særligt de underjordisker byer er noget Kappadokien er kendt for, og nu får området også sit første underjordisk museum i Avanos.

Konstruktionen af museet startede i januar sidste år og på museet vil man blandt andet kunne finde millioner år gamle fossiler, etnografiske og tematiske udstillinger til de besøgende i et naturligt miljø under jorden. Udover dette skal museet som tidligere nævnt også være et samlingspunkt for endemiske planter. Det forventes at åbne til turistsæsonen i 2020.

Det 50.000 kvadratmeter store museum vil omfatte et velkomstområde og en parkeringsplads, restaurant, rensningsanlæg og udendørs sightseeingområder. Der vil være et udstillingsareal på 500 kvadratmeter, der består af syv separate sektioner der at fortæller Kappadokiens historie, samt et bibliotek, konferencelokale, rum med fremvisning af dokumentarer og legepladser for børn.

Baran Kızılkaya, talsperson fra Anadolu Agency museumskonstruktion fortæller således: ”Vi tror, ​​at dette museum, som ikke har andre eksempler i verden, vil have en positiv indflydelse på antallet af besøgende, der kommer til Cappadocia-regionen og øge turismen i regionen. ”

Kızılkaya fortæller desuden at, at de tufsten/klipper der er blevet hugget ud for at gøre plads til museet er blevet brugt til landskabsarkitektur og opførelse af yderligere bygninger i området, således at der blev foretaget en komplet genanvendelse.

Museumsområdet blev åbnet ved hjælp af værktøjer som bor og anker. Området var et stenbrud i tilbage i 1980’erne.

SE OGSÅ: Arkæologisk museum i Nevsehir

Kilde: Hürriyet Daily news