Ny turist-skat i Tyrkiet

Hvis man vil indlogere på hotel i Tyrkiet, skal der fremover betales senge-skat. Tyrkiet indfører turistskat med forventet start 1. januar 2020.

I øjeblikket er et emne der fylder meget i de tyrkiske turistområder, frygten for hvordan den nye turist-skat i Tyrkiet vil påvirke turismen.

Flere lande har i længere tid haft turistskat (og kaldet sengeskat).

Turistskat er en skat, som udlejere og udlejningsagenturer skal opkræve for at udleje et værelse eller en feriebolig i visse lande. Andre betegnelser for turistskat er for eksempel: belægningsskat, værelsesafgift, omsætningsafgift eller hotelskat.

Nu følger Tyrkiet efter med en ny ”senge-skat”, som forhåbentlig skal være med til at hjælpe på at styrke den tyrkiske økonomi.

Turist-skat i Tyrkiet

Det nye gebyr vil ramme alle, der lejer et hotelværelse i Tyrkiet. Både forretningsfolk og turister, som besøger landet. Turistskatten er en personskat, der udregnes på baggrund af det antal nætter, man logerer på et hotel.

Beløbene er blevet fastlagt, men ikke den endelige start-dato. Man forventer dog at den vil træde i kraft 1. januar 2020.

Mange hoteller i Tyrkiet frygter dog at skatten vil skræmme mange udenlandske gæster væk, som efter flere sløje år, har oplevet at flere turister er vendt tilbage til landet i år. 

Den nye afgift skal variere, alt efter hvilken klasse hotellerne ligger i. Dyrest bliver fem-stjernede hoteller, hvor senge-skatten bliver 18 tyrkiske lira pr. person pr. nat.

Mens den mindste afgift på 6 lira er ved overnatninger på moteller, campingpladser, hostels og pensioner mm.

Selvom det kan virke som små beløb, kan de blive til mange penge, når man f.eks omregner dem til en familie med to voksne og to teenagere. Børn under 12 år slipper for senge-skatten, oplyser de tyrkiske nyhedsmedier.

Pengene vil blive opkrævet separat af hotellerne, medmindre deres flyselskab eller rejse-udbyder lægger beløbet ind i deres total-priser.

SE OGSÅ: Oplevelser i Nevsehir by