Erciyes Kayak Merkezi – Skisportssted nær Kappadokien

Selvom de fleste nok ikke forbinder Tyrkiet med skiferie, så har landet flere populære skisportssteder, som hvert år besøges af både nationale og internationale turister.

Kombiner skiferie og et besøg i vidunderlige Kappadokien, ved at tage på skiferie ved Erciyes Kayak Merkezi – et skisportssted nær Kappadokien.

Erciyes Kayak Merkez (Erciyes Ski Resort) er et skisportssted i Tyrkiet nær byen Kayseri. Det ligger på Mount Erciyes, det højeste bjerg i det centrale Anatolien. Og så er det et af Tyrkiets mest populære skisportssteder.

Erciyes Skisportssted nær Kappadokien 1024x768 - Erciyes Kayak Merkezi - Skisportssted nær Kappadokien

Skisportsstedet ligger omkring 20 km syd for Kayseri i det centrale Anatolien. Man kan komme fra centrum af Kayseri til skisportsstedet på ganske kort tid og vejene derop er forholdsvis nye og gode at køre på. Kayseri er en skøn stor by, der byder på et hav af oplevelser for hele familien. Kayseri er særlig kendt for Manti (tyrkisk pasta med fyld), som serveres på alverdens måder. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse.

tyrkisk manti 1024x746 - Erciyes Kayak Merkezi - Skisportssted nær Kappadokien
Tyrkisk manti

Erciyes skicenter i Tyrkiet

Erciyes Skicenter er anlagt på den nordlige side af Mount Erciyes, som er 3916 højt, i en udslukt vulkan. Vulkanen har for millioner af år siden være med til at skabe Cappadocia.

På de højeste steder er Erciyes dækket af sne året rundt. Erciyes er i Tyrkiets 5. største bjerg og her findes 34 forskellige pister i forskellige niveauer. Med andre ord, her er mulighed for alle kan stå på ski, uanset hvor øvet du er.

Der er fire indgange: Develi Kapi, Tekir Kapi, Hisarcik Kapi og Hacilar Kapi. Det er muligt at flyve til Kayseri. Den nærmeste lufthavn er i Kayseri – 28 km fra skisportsstedet. Parkeringspladser er tilgængelige på alle fire indgangspunkter.

Er det en dag ikke muligt at komme ud på ski eller vil I også gerne have nogle andre oplevelser, ligger det populære skisportssted nær Kappadokien.  Kappadokien ligger ca. 1,5 times kørsel fra Erciyes.

erciyes skiferie i tyrkiet 1024x768 - Erciyes Kayak Merkezi - Skisportssted nær Kappadokien
Fra flere punkter i Kappadokien området, kan man nyde synes af Erciyes bjerget.

LÆS OGSÅ: Populære skisportssteder i Tyrkiet