Er du nybegynder i det tyrkiske køkken eller kan du godt lide nemme retter, så er denne opskrift lige sagen for dig. Den kræver nemlig ikke mange ingredienser og smager fantastisk. Opskriften kan både spises som en ret for sig eller serveres som tilbehør.
Nogen gange kræver en lækker velsmagende ret ikke mange ingredienser, som f.eks. denne Yoğurtlama opskrift (stegte grøntsager med yoghurt).
Yoğurtlama/ Stegte grøntsager med yoghurt
(4 personer – 45 min)
Ingredienser
2 kartofler
2 auberginer
2 squash
5 røde snackpeber
5 grønne snackpeber
2 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Vask alle grøntsagerne, skær dem ud i strimler og drys salt over dem. Det er særligt en god ide at salte auberginerne 15-20 ninutter før stegning, for at forhindre dem i at absorbere al olien.
Grøntsagerne skal steges indtil de er møre. Steg grøntsagerne separat, efter hvilken grøntsag der skal steges i længst tid. Kartofler steges før auberginer og squash. Steg snackpeper som de sidste.
Yoghurt blandes med finthakket hvidløg og evt. lidt vand, så konsistensen minder om en sauce. Smag yoghurten til med salt, men vær opmærksom på at grøntsagerne også er saltet.
Fordel de stegte, lune grøntsager på et fad og fordel yoghurt henover. Hvis retten serveres som forret, serveres den kold og med tyrkisk lavas brød (se side XX). Retten kan også anvendes som tilbehør til en hovedret.
Fakta
Yoğurtlama er idéen om at bygge en ret op omkring yoghurtsauce. Grøntsagerne i denne ret, kan udskiftes med de fleste grøntsager eller retten kan gøres mere simpel, ved kun at anvende en type grøntsag. De tyrkiske husmødre vælger grøntsager afhængigt af årstiden.
SE OGSÅ: Opskrift på tyrkiske ris
Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.Alanyadk.dk, www.danskityrkiet.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Kappadokien.dk er en del af www.danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.