Rejs fra Alanya til Kappadokien med dansk rejseleder

Hvert år besøger flere tusinde danske turister feriebyen Alanya og blandt de mange turister er der flere og flere der river nogle dage ud af ferien i alanya og tager på ture rundt i Tyrkiet, særligt er Kappadokien meget populært at besøge.

Er du i Alanya og ønsker at besøge Kappadokien i løbet af din ferie, så tilbyder der dansk/tyrkiske firma Eurodan flere årlige ture til Kappadokien med dansk rejseleder – bemærk at det er en 3 dages udflugt. Der køres også ugentlige ture med engelsk guide.

Eurodans program for udflugten fra Alanya til Kappadokien med dansk rejseleder:

Dag 1 : Udflugten starter fra den tidlige morgenstund hvor vi i fællesskab kører op igennem Alanya’s bagland: Taurusbjergene og nyder solopgangen og den smukke udsigt. Vi holder en morgenpause ved det eftertragtede bjergpas Alacabel hvor vi kan nyde udsigten hele 1825 meter over havets overflade. Herfra kan der tages fuldstændig smukke og unikke billeder.

Og så fortsætter køreturen hvor spændende historier og hygge er i fokus. Vores næste destination er Konya. I Konya står det frit for om man, på egen hånd, vælger at besøge det populære Mevlana museum, som huser intet mindre end den originale Koran og Mevlanas grav. Eller om man hellere vil gå på sightseeing i den gamle bydel med de små originale butikker og de gamle moskeer. Her kommer man helt tæt på det autentiske Tyrkiet og dets oprindelige historie og kultur.

Inden ankomst til Kappadokien besøger vi en af de velbevarede underjordiske byer i Saratli, hvor vi igen træder tusinder af år tilbage i den tyrkiske historie, når man går ned i hulerne. Hulerne er bygget 7 etager ned under jorden. De underjordiske byer indeholdte blandt andet stalde, køkkener, spisesale, mad depot, vin depoter, fællesrum, og små lejligheder til familier.

Når vi begynder at kunne se det karakteristiske landskab som Kappadokien er kendt for, bliver vi forblændet ved første øjekast. Kappadokiens karakteristiske vulkanlandskab blev skabt for millioner af år siden da de 3 vulkaner Erciyes, Hasan og Melendiz var i et massivt udbrud, der dækkede den enorme højslette med aske og støv. Det storslåede landskab kan ses fra stor afstand og det er fuldstændig uforglemmeligt at ankomme for første gang.

Ved indlogering på hotellet får i mulighed for lige at pakke ud og funderer over dagens rige oplevelser inden vi nyder en lækker aftensmad på hotellets restaurant.

Dag 2 : starter tidligt – og særligt tidligt for de som ønsker det. Kappadokiens morgener starter nemlig traditionen tro med at hundredvis af farvestrålende luftballoner hæver sig over klippelandskabet, det ser ud som om de bogstaveligt følges. Luftballonernes brandere lader dem stige op side om side med solen over signaturlandskabet. Stilheden, som kun bliver brudt når lyden fra luftballonens brænder tændes, gør det til en uforglemmelig oplevelse, i det smukke orange-dæmpede lys fra solopgangen. Det er unik og svær at beskrives med ord. Her er det op til Jer selv om I ønsker at beskue særligheden fra jorden, eller vil tilkøbe en plads i en af luftballonerne.

Vi anbefaler absolut sidstnævnte!

Når vi er ”landet” ovenpå den tidlige morgenoplevelse er der fælles morgenmad på hotellet. Og så starter dagens eventyr hvor vi træder tilbage i tiden og oplever Kappadokiens mest berømte dale, heriblandt Fantasidalen, Munkedalen, Duedalen og Kærlighedsdalen. Igen er ord fattige! Landskaberne er spækket af huleudgravninger, de berømte originale tufhuse og klippevægge – alt sammen stort set urørt. Der er her på 2. dagen afsat rig tid til at opleve det historiske og autentiske Kappadokien og vi vil i løbet af dagen også nyde en lækker tyrkisk frokost. 

Som afslutning på denne eventyrrige dag besøger vi den myterige Røde Flod i Avanos. Det er her fra områdets verdensberømte keramikproduktion udspringer og vi tager selvfølgelig også på besøg i et af de lokale keramiske værksteder.

Aftenen er på ”egen hånd” og man kan selv beslutte om man vil bevæge sig tilbage til de storslåede udsigter over Kappadokiens landskaber og eventuelt nyde solnedgangen.

Dag 3 : Veludhvilet og rig på oplevelser og eventyr starter 3. dagen med en fælles morgenmad inden vi sætter kursen mod Alanya. Den historiske tidsrejse slutter dog ikke helt endnu. På hjemturen gør vi stop ved en ægte autentisk karavanestation: Sultanhani-stationen, hvor i derfor igen, helt tæt på, kan opleve det ældgamle Tyrkiet. På vejen mod Alanya bliver der et stop med en frokost, vi kører herfra igennem Alanya’s bagland – Taurusbjergene inden vi er hjemme igen.

Kappadokien 3-dages udflugten er en uforglemmelig unik historisk tidsrejse, for Jer, der virkelig gerne vil opleve det ekstra! Her får i både kultur, den autentisk Tyrkiske historie, storslået natur og seværdigheder, alt sammen i én og samme udflugt.

Læs mere om udflugten og book den her via Eurodans hjemmeside.

Kappadokien.dk har intet med udbuddet af denne rejse at gøre og det er på ingen måde et betalt eller sponsoreret indlæg. Kappadokien.dk har fokus på at samle alt interessant Kappadokien materiale.