Figen er en slægt med ca. 800 arter, som er udbredt i alle tropiske egne med enkelte i varmt tempererede områder.
Incir Tatlısı (på dansk sødet figner) er en nem og lækker tyrkisk dessert, der kræver ganske få ingredienser.
Figner er en fantastisk lækker frugt, som kan gøre meget godt i både søde og salte retter. 80 % af alle tyrkiske figner dyrkes i Middelhavsregionen og derfor en oplagt spise i det sydlige Tyrkiet.
Incir Tatlısı – Sødet figner opskrift
(4-6 personer – 30 minutter)
Ingredienser
500 gram tørret figner
1 teglas sukker (1 dl)
½ l vand
Valnødder
Fremgangsmåde
Hver tørret figen klippes i 4-5 stykker.
Vand og sukker blandes i en gryde og sukkeret opløses i vandet.
Når sukkervandet koger tilsættes figenstykkerne.
Lad figner og sukkervand simre i ca. 20 minutter, indtil fignerne er let glaseret og vandet er forsvundet.
Figenstykkerne køles af inden servering , serveres sammen med hakket valnødder.
Figenstykkerne kan serveres lune sammen med vaniljeis. Valnødder kan erstattes med hakket peanuts eller hasselnødder.
Dele af dette materiale til tyrkisk kaffe opskrift er udarbejdet i fællesskab med www.danskityrkiet.dk, www.alanyadk.dk og www.Tyrkiskeopskrifter.dk. www.kappadokien.dk er en del af www.danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst