Tyrkiske bryllupstraditioner

Mens tyrkiske bryllupper normalt afholdes i bryllupssale i byer, afholdes de normalt i åbne områder i landsbyer.

Tyrkiske bryllupstraditioner er en af ​​de vigtigste kulturelle traditioner i Tyrkiet. Tyrkiske bryllupper er ikke bare en fest. En lang proces baseret på gamle ritualer. Ligesom mange muslimske (dog ikke muslimske) bryllupper består den af flere faser. På trods af at den tyrkiske ungdom ofte selvstændigt beslutter sig for ægteskab, finder bryllupper under forældrenes aftale i Tyrkiet stadig sted. - Tyrkiske bryllupstraditioner

Listen her indeholder nogle af de mest gængse bryllupstraditioner, som du bør kende til, hvis du/I bliver inviteret til et tyrkisk bryllup. Listen er lavet i tilfældig rækkefølge. Kender du til flere tyrkiske bryllupstraditioner, som bør være på listen, så tag endelig kontakt.

Listen har fokus på selve bryllupsfesten, der findes også traditioner ved forlovelsesfesten og henna festen.

Tyrkiske bryllupstraditioner

Brudevals

Inden brudeparret kan danse den 1. dans til brylluppet skal brudgommen “løfte sløret”. For at få lov til det, skal han give bruden en gave – hvilket oftest er et smykke.

Træd over tæerne

Ved vielsen er tradition for, at den der er hurtigst til at træde den anden over tæerne, efter de har sagt ja til hinanden – træffer beslutningerne fremover i ægteskabet

Musik og dans

Det er langt fra alle tyrkiske bryllupper hvor der er musik og dans, men ofte er det tilfældet. For mange er tyrkisk folkedans en vigtig del af brylluppet og kan variere fra hvilken by i Tyrkiet man kommer fra. Her menes der både i tempo og antal skridt. Halay er meget normalt til tyrkiske bryllupper. Halay er en tyrkisk folkedans og jo flere jo bedre.

Spærre døren for brudeparret

Det er en del af festlighederne at have små “lege”, som skal gøre det svært (og dyrt) for gommen at få sin brud. Det er derfor kutume at brudens søskende eller tætteste veninder spærrer døren, før bruden forlader hjemmet eller brudebilen, mod en belønning, som typisk er penge.

Bryllupskage

Kagen skæres ud, men kniven er ikke altid klar til at skære. Den skal lige “slibes” og klargøres (gerne mod en endnu en belønning til den heldige, der har kniven i hånden. Det første stykke afleveres af gommen til bruden og omvendt, hvorefter det serveres til gæsterne.

Gaver i guld

Guld gives til bruden som et symbol på fremtidig velstand og lykke. Derfor er det også normalt at der typisk bliver givet guld eller penge afhængigt af hvor stor pengegaven er.

Alkohol

Muslimske bryllupper er som regel uden alkohol. Dette er både af hensyn til at alle er tilstede uden at få for meget at drikke, men samtidig også fordi at starten på et bryllup anses for at være en hellig og religiøs ceremoni.

Dyt dyt ceremonien

En lang række af biler kører i karavane gennem gaderne, mens der bliver dyttet for fulde gardiner. Ofte bliver musikere, kaldet “Davul Zurna”, hyret til at spille højt på gaden under brudeafhentningen. Davul er en stortromme og Zurna er et blæseinstrument med en tragtformet klokke. Ifølge traditionen binder brudens far et rødt bånd om livet på hende. Dette formodes at bringe held og rigdom og står på samme tid for brudens renhed. Ofte er der dans på gaden, før brudeparret sætter sig i bryllupsbilen.

Hvem betaler for brylluppet?

Bryllupsfestlighederne betales af gommens familie. Normalt lejer familien en salon eller et mødested. Bryllupper på store hoteller eller på et skib bliver også mere og mere populære. Valget af lokation afhænger af budgettet, samt antallet af inviterede gæster.

Hvem køber brudekjolen?

Brudekjolen købes af gommens familie, mens bruden køber det jakkesæt, som gommen skal have på til brylluppet.

Bryllupssko tradition

Inden bryllupsceremonien skriver bruden navnene på sine singlevenner på bunden af ​​skoen. Den, der er den første, der er ulæselig, eller den, der er mest udslidt i slutningen af ​​dagen, bliver den næste, der bliver gift.

I modsætning til hvad mange tror, ​​varer tyrkiske bryllupsfester ikke før de tidlige morgentimer, men slutter normalt omkring midnat.

Listen bliver løbende opdateret…

LÆS OGSÅ: Hvad giver man i gave til et tyrkisk bryllup?

LÆS OGSÅ: Den tyrkiske overtro ved graviditet og nyfødte i Tyrkiet