Tyrkisk semuljebudding med kirsebærsovs er en nem og velsmagende dessert.
kirsebærsovs på toppen, dette kan dog undlades. Skal den være knap så sød, så tilsæt mindre sukker. Ønsker man at desserten skal være lidt mere julet, kan man tilsætte vaniljesukker og lidt hakkede mandler.
Hvad er semulje?
Semulje er den inderste og hårdeste del af hvedekernen. Der fås 2 slags semulje, en fin semuljemel som oftes bruges til italienske gnocchi og pizza. Den udgave der skal bruges til denne opskrift er den lidt grovere semulje, der fortrinsvis bruges til desserter, f.eks. budding og kager. Semulje også kan bruges til grød.
I Tyrkiet findes semulje i stort set alle supermarkeder, typisk står det sammen med ingredienser til bagning. På tyrkisk hedder semulje irmik. Semulje er en basis ingrediens i det tyrkiske køkken, som kan bruges i et hav af opskrifter.
Semuljebudding med kirsebærsovs opskrift
Ingredienser
1 liter mælk
8-10 spsk sukker
10 spsk semulje
Fremgangsmåde
Kom ingredienserne i en gryde og lad det koge op, imens der røres rundt. Lad det derefter stå i 10 minutter og tykne, inden buddingen fordeles i skåle. Sæt det på køl og nyd buddingen kold senere, eller nyd den lun sammen med kirsebærsovs.
TIP: Placer evt. et lag kakaokiks i midten, når semuljebuddingen anrettes. Det er særligt et stort hit hos børn.