Tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet

Om få dage skal urene stilles tilbage i Danmark, men HUSK nu at i Tyrkiet har man afskaffet vintertid eller rettere sagt er det vist sommertid der er afskaffet. Man kører kun på normaltid og det har Tyrkiet gjort siden 2016.

Sommertid (også kendt som Daylight Saving Time eller DST) begynder normalt den sidste søndag i marts og slutter den sidste søndag i oktober. Under sommertiden stilles urene en time frem, hvilket resulterer i, at dagen bliver en time længere, og der er mere dagslys om aftenen. Normaltiden bruges resten af året.

For år tilbage besluttede man, at vintertid afskaffes i Tyrkiet for at drage fordel af mere dagslys. Dette betyder at hele Tyrkiet nu kun benytter af sommertiden, som blev stillet en time frem søndag d. 27. marts 2016, kl. 03.00. Dette er en vedvarende beslutning som vil gælde hvert år i alle årets dage.

Beslutningen blev taget d. 14. marts 2016 – man skal altså ikke længere stille uret 1 time tilbage søndag d. 29. oktober 2017.

Tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet

Da man fortsat har sommer- og vintertid i Danmark, har denne beslutning betydning for tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet.

Normalt er Tyrkiet 1 time fremme, men i vinterperioden vil Tyrkiet altså være 2 timer fremme, når Danmark stiller uret 1 time tilbage under normaltiden.