Vinterbilleder af Kappadokien

Kappadokien er fantastisk uanset årstid, særligt smukt er det når vinteren slår sine folder og området er dækket af sne.

Kappadokien er en historisk region i det centrale Anatolien som består af flere byer. De mest kendte byer i Cappadocia er Göreme, Nevşehir, Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Ürgüp. Området besøges hvert år af turister fra hele verden, særligt populært er området fra turister fra Asien.

Uanset hvilke ord man kommer på for at beskrive dette fantastiske område er ordene ikke fyldestgørende nok. Landskabet i Kappadokien er utroligt, ja man kan nærmest kalde det magisk. Det virker næsten som om at nogen har sænket en eventyr-kulisse ned over den anatolske slette.

Kappadokiens historie går flere millioner år tilbage til vulkanudbruddene i Erciyes-, Melendiz og Hasanbjergene, der grundlagde landskabet. Landskabet er altså skabt af vulkanufbrud og efterfølgende erosion, der har formet den vulkanske aflejring tuf til de mærkværdigste formationer og i fantastiske farver. Flere steder i området har fortidens beboere udnyttet de bløde sten til at kunne hugge huse, kirker mm. ud af.

Navnet Kappadokien stammer fra det oldpersiske Katpatuka, der betyder ”landet med de smukke heste”.

Kappadokien har været et populært område i mange år, særligt steg interessen fra udlandet da Göreme open air museet i Kappadokien blev skrevet på UNESCO verdensarvslisten tilbage i 1985.

Kappadokien er velbesøgt året rundt, da området er smukt på alle årstider. Særligt smukt er området når det er dækket af sne.

Vinterbilleder af Kappadokien

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.