Verdens største underjordiske by åbner i 2020

Borgmesteren i Nevsehir har fornyligt annonceret, at den første del af verdens største underjordiske by åbnes i 2020.

Fundet af den store underjordiske by, skete tilbage i 2014, hvor arkæologer den fandt under den byzantinske bjergtop i provinsbyen Nevşehir i den centrale del af Tyrkiet. Siden da har arkæologerne foretaget en hel del undersøgelser, og de anslår nu, at byen kan dateres helt tilbage til den tidlige byzantinske periode – det vil sige omkring år 330.

Mange lokale og turister har længe ventet på hvor denne underjordiske by åbner. Og nu kan de godt begynde at glæde sig, for første del af den underjordiske by åbnes der op for i 2020. Mens hele den underjordiske by først vil være tilgængelig i 2023.

Størrelsen på verdens største underjordiske by er på 425.000 kvadratmeter og var indtil 2014 en en stor hemmelighed, der gemte sig under jorden. Det var fundet af 300 år gamle papirer mellem den lokale regering og osmanniske embedsmænd, som gav de første tegn på, at der kunne befinde sig en by under jorden. I papirerne stod der nemlig, at der var omkring 30 store vandtunneller i regionen.

Da arkæologerne begyndte at grave efter disse tunneller, fandt de en hel by i flere niveauer med stuer, køkkener, kapeller, kirker, trapper og rum, hvor der blev produceret hørfrøolie. Denne olie blev brugt som lampeolie, så tyrkerne kunne se noget under jorden. Byen lader også til at have haft vandkanaler og luftskakter.

Borgmesteren i Nevsehir gør opmærksom på at det, at kun er et begrænset område (rundt om slottet) i verdens største underjordiske by, der vil blive åbnet for offentligheden i 2020. Hele den underjordiske by forventes først åben i 2023 – samme år som der er 100 års jubilæum for oprettelsen af ​​Republikken Tyrkiet.

Borgmesteren udtrykte også, ”Du kan finde et alternativ til havet overalt. Du kan finde det i Antalya eller Marmaris. Du kan finde det i Italien, Spanien og Grækenland osv. Men du kan ingen andre steder i verden at se og opleve et område som Kappadokien.”

LÆS OGSÅ: Derinkuyu – en kæmpe underjordisk by i Kappadokien

Kilde: BusinessTurkeyToday.com og Videnskab.dk