Tyrkiet lukker ned – 3 ugers udgangsforbud

Antallet af smittede med Corona i Tyrkiet har længe været for høj. Nu tager landet hårdere midler i brug i forsøget på at bekæmpe Covid-19.

Tyrkiet lukker ned, samtidig med andre lande (inkl. Danmark) stille og roligt genåbner.

Antallet af smittede i Tyrkiet har længe været for højt, flere dage har der været registreret over 60.000 smittede pr. dag. Tyrkiet fører en anden teststrategi i end Danmark, her er det primært folk med symptomer der bliver testet. Så man må gå ud fra der også er et stort mørketal. Tallene har dog været faldende de seneste dage, som til dels kan skyldes de restriktioner der blev indført tidligere på måneden eller der testes mindre.

corona smitte i tyrkiet - Tyrkiet lukker ned - 3 ugers udgangsforbud
D. 26/4 blev 268.893 testede, af dem var 27.312 smittet med Covid-19

Tyrkiet lukker ned

I forsøg på at bringe smittetallet ned under 5.000 smittede pr. dag, har Tyrkiet valgt at indføre knap 3 ugers udgangsforbud. Udgangsforbuddet varer fra perioden 29/4-21 kl. 19. til 17/5-21 kl. 05. Det er første gang man i Tyrkiet har indført en så omfattende lockdown. Efter Bayram skal antallet være under 5.000, ellers vil turismen og handlen komme til at lide endnu mere end den gør nu.

Supermarkeder og fødevarebutikker vil være åbne fra mandag til lørdag i tidsrummet 10-17, lukket om søndagen. Det er kun tilladt at gå til nærmeste marked og ellers er der mulighed for at bestille fødevarer online hos mange supermarkeder.

Rejser mellem byerne er ikke tilladt. Intercity rejser kan kun finde sted efter indhentet tilladelse fra myndighederne. Reservationer på indkvarteringsfaciliteter udgør ikke en undtagelse fra rejsebegrænsninger. Frivillige kan være behjælpelige med evt indkøb.

Alle eksamener udsættes. Fysisk skolegang er suspenderet og bliver 100% online.

Du kan altid holde dig opdateret med de nuværende regler/restriktioner på hjemmesiden for den danske ambassade i Tyrkiet.