Luftballonsfestival i Kappadokien 2019

Skal du besøge Kappadokien i starten af juli 2019? Så kan du komme til at opleve den første luftballonsfestival i Kappadokien 2019.

Der er noget helt magisk ved både det at flyve med luftballon, men også det at stå på jorden og iagttage luftballoner. Der er et eller andet drømmende over det, når en luftballon viser sig på himlen og roligt bevæger sig afsted over landskabet.

Oplevelsen af at flyve i en luftballon er da også helt magisk og er noget som bør prøves minimum en gang i livet.

Mange steder i verden kan man flyve i luftballon, men Kappadokien er et af verdens bedste steder at flyve i luftballon. Den ældste operatør, som har erfarne ballonskippere med stort kendskab til områdets kultur og historie, er Kapadokya Balloons i Göreme.

De første ballonture i Kappadokien, fandt sted i 1989, med 2 varmluftsballoner som Robinson Loghe hotel havde importeret. Formålet med luftballonerne var på det tidspunkt mere ment som et salgsfremstød. Men det skulle vise sig at luftballonerne åbnede for et helt nyt marked i Kappadokien og idag 30 år efter er nu mere end 200 registrerede balloner i Kappadokien.

I juli 2019, skal Tyrkiet være vært for den første luftballons festival i Kappadokien. Festivalen finder steder i perioden 3.-7. juli og arrangeres af Ürgüp.

I løbet af festivalen vil mere end 150 luftballoner fra forskellige lande deltage. Festivalen vil også præsentere en natte/aften event med en ballon oppustet og oplyst synkroniseret med pulserende rytmisk musik.

Kilde: Hürriyet Daily News