Er det lovpligtigt at bære mundbind i Tyrkiet?

I flere lande er det blevet obligatorisk for befolkningen at bruge mundbind i det offentlige rum. Men hvad med Tyrkiet – er det lovpligtigt at bære mundbind i Tyrkiet?

Først og fremmest, hvis du ønsker at rejse til Tyrkiet, så husk at Tyrkiet  er uden for EU og derfor endnu ikke på listen over åbne lande.  Der frarådes i Danmark på nuværende tidspunkt mod at rejse til flere lande, her iblandt Tyrkiet indtil 31/8. Der kan dog være forskellige grunde hvorfor den enkelte har behov for at rejse til Tyrkiet, f.eks. arbejde, bolig, familie mm. Ønsker du at rejse, så husk at holde dig opdateret med de nuværende regler/restriktioner på hjemmesiden for den danske ambassade i Tyrkiet.

maske påbud i tyrkiet 1024x768 - Er det lovpligtigt at bære mundbind i Tyrkiet?

Brug af mundbind i Tyrkiet

Flypassagerer i danske lufthavne skal fra 15. juni bære mundbind fra de går ind i en dansk lufthavnog til rejsen er slut. Uanset om man rejser indenrigs eller udenrigs. Reglerne gælder indtil videre uden en udløbsdato.

Der er også et krav i Tyrkiet om at mundbind skal bæres i terminalerne både ved afrejse og ankomst samt ombord på flyet. Mundbindet skal dække både næse og mund. Det er ikke kun i de tyrkiske lufthavne det er gældende, det gælder stort set de fleste lufthavne i verden efterhånden.

D. 8/9-2020 er det bestemt fra det tyrkiske indenrigsministerium at det fra kl. 24.00 er obligatorisk at bære mundbind i det offentlige rum (offentlige områder, alléer, gader, parker, haver, picnicområder, strande, køretøjer til offentlig transport, arbejdspladser, fabrikker osv.) i alle 81 provinser i Tyrkiet.

Bødesatsen for manglende mundbind, hvor det er lovpligtigt/påbud er på 900 tl.

mundbind i tyrkiet 1024x768 - Er det lovpligtigt at bære mundbind i Tyrkiet?

Hos www.alanya-eurodan.com kan du købe genanvendelige mundbind, der kan vaskes op til 30 gange med en fastholdelse af den antibakterielle behandling.

Et mundbind kan ikke sikre en rask person fra at blive smittet med eksempelvis coronavirus. Mundbindet gør, at du passer på dine omgivelser, så du ikke smitter videre, hvis du skulle have virus eller infektion, eventuelt uden at mærke det selv.

Kappadokien.dk har intet med salget af mundbind at gøre. Men vi deler da vi går ind for genbrug og beskyttelse af naturen. Skulle du have nogle spørgsmål, så ret dem til Eurodan Alanya.