Danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet

Er du på udkig efter danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet? Tyrkiet er et stort og spændende land med masser af lækker mad, interessant kultur, historie og et fascinerende sprog. 

Tyrkiet er en fremragende blanding af Mellemøsten og Europa, og denne sammensætning gør landet til et spændende og attraktivt rejseland. I Tyrkiet finder man masser af seværdigheder, ligesom der er gode muligheder for at dyrke udendørsaktiviteter som vandsport og bjergvandring.

Hvis du har interessen for at lære mere om Tyrkiet og særlig interesse i Kappadokien, er bøger en god kilde til informationer, og heldigvis findes der flere danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet.

turen går til Tyrkiet 195x300 - Danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet

Turen går til Tyrkiet

Forlaget skriver: Timerne smelter i varmen, og snakken går. Backgammonspillets brikker klaprer. De små teglas klirrer. Drik teen i landsbyen, mens bønnekaldet fra minareten blander sig med fårenes brægen. Drik den i kystens ferie byer, mens popmusikken brager ud fra barerne. Eller drik den i Istanbuls basarer, mens de handlende råber og lovpriser deres varer.

Turen går til Tyrkiet dækker Istanbul, ægæerkysten, Middelhavskysten, Kappadokien, det centrale og østlige Anatolien. Fold omslaget forreste flap helt ud, og se kort over alle bogens områder. Bemærk at bogen også findes som e-bog.

Find bogen hos Arnold Busck

oplev tyrkiet 195x300 - Danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet

Lonely Planet: Oplev Tyrkiet

Hvis turen går til Tyrkiet, så er Oplev Tyrkiet den oplagte guidebog både før og under rejsen. Her finder du top 25 med de største seværdigheder, highlights, rejseplaner og rejseruter, fold-ud kort til Istanbul, kort til de vigtigste byer, gode råd fra lokale eksperter, og de bedste hoteller, restauranter og cafeer i alle prisklasser samt anbefalinger til museer.   

Find bogen hos Arnold Busck

kappadokien rejsekort 131x300 - Danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet

Kappadokien landkort

Forlaget skriver: Falset landkort trykt på vejrbestandigt plastpapir (PolyArt – miljøvenligt) med papomslag. 

Brugervenligt og fuldt opdateret kort, ideelt for planlægning og rejsebrug. GPS-egnet, Udførligt register, højdekurver med angivelse i meter, seværdigheder, afstande i km, campingpladser, 80 gram, dobbeltsidet. 
Målestokken er i 1:120.000.

Find det hos Arnold Busck

Tyrkiet 1923 2018  208x300 - Danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet

Tyrkiet 1923-2018 – fra Atatürk til Erdogan

Tyrkiet 1923-2018 giver en nuanceret analyse af landets historie, politik og samfundsforhold. Bogens forfatter begynder med at beskrive osmannerrigets fald, det armenske folkemord og oprettelsen af republikken i 1923. Herefter gennemgår han statsideologien kemalismen, afskaffelsen af sharia og indførelsen af sekularisme, der stadig i dag kan give spændinger i det tyrkiske samfund, bl.a. mellem land og by.

Herudover indeholder bogen en række kapitler om de væsentligste temaer i tyrkisk historie og politik: demokratiets vækst i skyggen af de mange militærkup, forholdet til EU og ønsket om medlemskab, Tyrkiet som regional stormagt i Mellemøsten samt ikke mindst undertrykkelsen af de religiøse og nationale mindretal eksemplificeret ved hhv. alevierne og kurderne. Slutteligt kommer et kapitel om Tyrkiets forhold til Syrien og den syriske borgerkrig.

Find bogen hos Arnold Busck

Indlægget Danske bøger om Kappadokien og Tyrkiet indeholder affiliatelinks