Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

Er Kappadokien også for børn? Findes der oplevelser for børn i Kappadokien?

Der findes flere skønne børnevenlige oplevelser i Kappadokien.

Tyrkiet byder på et stort udvalg af oplevelser for børnefamilier. Kappadokien er et sjovt sted for alle aldre. For børn kan det både være sjovt og lærerigt at besøge Kappadokien og for mange børn føles det ligesom at være på en anden planet.

Kappadokien er et fantastisk område for børnefamilier der elsker at drage på eventyr. Mange børn ser Kappadokien som en stor legeplads, med de magiske formationer og underjordiske huler. Men børnene er typisk knap så interesseret i Kappadokiens historie. Mange børn har svært ved at forholde sig til historien, men området er eventyrligt og fantastisk – også for børn.

Når det er sagt, så er der nogen oplevelser der er i Kappadokien, der er mere børnevenlige end andre. Hvad der passer til jeres børn afhænger selvfølgelig også af deres alder og interesser.

Billeje i Kappadokien

I Kappadokien tilbydes forskellige heldagsture med guide, hvor man kommer rundt og ser flere af højdepunkterne. Drop det, som børnefamilie er det sjældent en stor succes at skulle sidde så mange timer i bus. Hvis ikke I er kommet til Kappadokien med bil, så lej en bil og udforsk området på egen hånd. Kappadokien spreder sig over et stort område, derfor er det en fordel med bil. Ved at I kører selv, kan I også selv bestemme, hvor længe I bliver de forskellige steder, eller lave ekstra stop, for der findes mange skønne udsigtspunkter. Er man en del af en større gruppe, er der typisk en tidsbegrænsning for hvor lang tid man er hvert sted, plus det er langt fra alle steder der er interessante for børnene.

Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

I denne artikel finder du en liste over de mest børnevenlige oplevelser i Kappadokien. Listen er lavet i samarbejde med flere børnefamilier, der har besøgt Kappadokien.

hule hotel kappadokien cave hotel kappadokien - Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

Sov på et hulehotel

Kappadokien er kendt for sine hule hoteller. Hvis du søger lidt rundt, finder du hurtigt ud af, at Goreme er hovedbyen i Kappadokien-området, men også Uchisar, Ortahisar og Ürgup kan anbefales. De fleste af hotellerne har navnet hule i deres navn, men IKKE alle er egentlige huler, så gør dit hjemmearbejde flittigt (mange er bare almindelige hotelværelser).

Der er selvfølgelig også forskel på standarden af hule hoteller. Børn går ikke op i den høje komfort. Men børnene vil helt sikkert synes det er sjovt at have sovet i en ægte hule.

Reklame: Find cave hoteller i Kappadokien hos Momondo

Skærmbillede 2019 01 16 kl. 23.48.07 1024x754 - Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

Udforsk de underjordiske byer i Kappadokien

Der findes et hav af underjordiske byer i Kappadokien. 2 af de mest populære underjordiske byer er Derinkuyu og Kaymaklı. Besøger I en af disse, så sæt gerne 1-2 timer af til selve oplevelsen. Tiden forsvinder hurtigt når man udforsker de mange rum under jorden og forestiller sig hvordan livet har taget sin gang.

Bemærk at de underjordiske byer består af smalle passager, hvor der til tider kan være lavt til loftet. For børn er det ikke det store problem at bevæge sig rundt, men voksne må nogle steder bukke sig for at komme igennem en passage. Har barnet tendens til klaustrofobi, bør I undgå de underjordiske byer.

Læs mere om Derinkuyu her

En mulighed er også at besøge Kayasehir, som er den største underjordiske by i Kappadokien. Byen er endnu ikke fuldt udgravet. Læs mere om Kayasehir her.

Fantasidalen i Kappadokien Devrent valley - Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

Fantasidalen

På tyrkisk hedder dalen Devrent vadisi, på dansk omtales den som fantasidalen. De formationer der findes her, er noget anderledes end dem man ser i de andre områder af Kappadokien. Devrent dalen har aldrig været beboet, til gengæld er den et utroligt populært stop, hvor man kan bruge lang tid på at kigge på de mange formationer og forestille sig hvad de ligner. Dalen har f.eks. flere dyreformede klipper, der godt kan ligne en skulpturzoo skabt af naturen. Nogle af dem der oftest er nemme at få øje på er følgende dyr: kamel, slange, sæler og delfiner. Der er endda en formation, der ligner Jomfru Maria, der holder Jesus Kristus. Hvis I lader fantasien løbe fri, kan I sikkert finde mange andre flere.

Zelve

Zelvedalen er et stort hit hos mange børnefamilier. Friluftsmuseet Zelve, der engang husede et af de største samfund i regionen, er en fantastisk huleby, hvor man har mulighed for at suse rundt i de tidligere boliger og huler. Det kan godt føles lidt som at bevæge sig rundt i en spøgelsesby.

Zelve frilandsmuseum er et meget fredeligt område, som rejsende kan se forskellige både naturlige og menneskeskabte formationer og de bedste eksempler på byzantinsk kunst i Kappadokien såsom kirker, tunneler, møller, huse og kloster.

Dalen består af tre dale. I den første dal findes en klippeskåret moske. I den anden dal finder man tidligere anvendte boligarealer. Og i den tredje dal finder man de gamle klippeskårne bosættelser og kirker. Området huser nogle af de ældste eksempler på anatolsk arkitektur og religiøse malerier. Ved Zelve er der mere frihed til at klatre rundt og studere alle huler og kroge.

luftballoner i kappadokien 1024x682 - Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

Luftballoner i Kappadokien

Kappadokien er et af de mest populære områder i verden for ballonflyvning. Hver morgen når vejret er til det, stiger mere end 100 balloner til vejrs, et magisk syn. Luftballonflyvning kan være ret dyrt, især når man er en hel familie der skal prøve, men dette er absolut en af ​​de oplevelser, det er værd at bruge penge på. Det er en oplevelse for livet.

Men inden I booker en tur med luftballon, så vær sikker på om barnet overholde de krav der er for at måtte flyve i luftballon, både i forhold til alder og højde. Barnet skal kunne se over kurvens kant og være i stand til at indtage landingspositionen.

Er barnet ikke stort nok til at komme med ud at flyve luftballon, så stå tidligt op og oplev luftballonerne fra jorden. Det er et magisk syn, når de mange luftballoner svæver hen over hovedet på én.

Keramikværksted i avanos kappadokien - Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

Besøg et keramikværksted i Avanos

Avanos er kendt for keramik og byen ligger der også alverdens keramiksteder, som gerne står klar til at fortælle jer keramikkens historie og demonstrere deres evner. Er barnet heldig, får han/hun måske selv mulighed for at afprøve kræfter med at lave keramik. Der er ingen forpligtelse til at købe. Men mon ikke de fleste kan finde en lille souvenir for at huske oplevelsen?

Besøger I Chez Galip keramikværksted, kan I kombinere oplevelsen med et besøg i et af Tyrkiets mest mærkelige museer – nemlig et hårmuseum.

Hestetur i kappadokien børnevenlige oplevelser i kappadokien 1024x672 - Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

En tur på hesteryg

Tag en tur på hesteryg. Det er muligt enten at være en del af en gruppe, ellers så book en privattur. Fordelen ved en privattur er at I kan tage det i det tempo der passer jer. Hestene kan komme steder hen, hvor biler ikke kan og så er Kappadokien bare mere magisk på en hesteryg. Dette er en oplevelse som både begyndere og øvede ryttere kan få glæde af.

SE OGSÅ: Populære underjordiske byer i Kappadokien

SE OGSÅ: Planlæg ferien: Tyrkiske helligdage 2021

SE OGSÅ: Ihlara valley – Tyrkiets svar på Gran Canyon